Wessem
Wessem
Wessem
Wessem

Historie

Wat in 1968 in de plaats Wessem begon als een bescheiden overslagbedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners van de regio op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. 

In de jaren '80 en '90 werden de handelsactiviteiten fors uitgebreid met eigen locaties in Maastricht en Lanaken. Ondertussen werd ook een serieuze start gemaakt met het aanbieden van logistieke diensten voor de op- en overslag van bouwstoffen en minerale gesteenten.

In 1995 zette het bedrijf een grote stap door de logistieke havenactiviteiten van DSM in Stein over te nemen, dit was de basis voor een snelle en imposante groei in de logistieke activiteiten voor de regionale industrie. WPS ontwikkelde zich verder tot een volwaardige regisseur voor de complete supply chain van haar klanten, onder meer met een uitbreiding van haar eigen transportactiviteiten. Om haar kennis en service verder te waarborgen en het dienstenpakket uit te breiden richtte WPS samen met enkele partners een aantal nieuwe bedrijven op.

In 2004 werd Wessem Wegtransport opgericht, en in 2009 werd een nieuwe overslagterminal voor bulkgoederen in gebruik genomen onder de naam Port terminal Limburg.

Vrij recent (2017) werd op het Industrieterrein Europark in Lanaken 2 Ha grond aangekocht voor de verdere ontwikkeling van de kunststof recycling-activiteiten . Voor de nabije toekomst staan er diverse investeringen gepland om ons bedrijf continu up-to-date te houden.