Zand en grind

Nieuwe wiellader en schranklader voor wessem materieel

Het machinepark van Wessem Materieel is uitgebreid met drie nieuwe JCB 427 wielladers en een JCB 175 schranklader.

Een grote mooie Schranklader voorzien van dichte cabine en overdrukunit met airco die geschikt is voor zwaardere werkzaamheden. De machine heeft RVS hydrauliek koppelingen wat de kans op lekkages verkleind.

De drie wielladers zijn uitgevoerd met de nieuwe Tier 4 motoren die voldoen aan de nieuwste emissie norm. Het comfort van de cabine is van hoog niveau. De machinist heeft de mogelijk om gebruik te maken van climatronic, een lucht geveerde stoel die een warme en koele stand heeft. De overdrukunit zorgt ervoor dat er geen vuiligheid in de cabine kan komen.

De buitenzijde van de machine is zeker niet minder dan de binnenzijde. De lak is een speciale coating, alle koppelingen zijn van RVS. De luchtinlaat van de motor wordt beschermd met een "woestijnfilter". Door gebruik te maken van de hoogkiepbak  met einddemping is knoeien verleden tijd en het voorzet mes is gebout dus omkeerbaar. De weegunit zorgt voor een efficiënte belading.

De machine is geschikt voor binnenwerk in hallen door de heldere LED verlichting. Deze zichtbaarheid wordt ondersteund door de achterbumper in de signaal kleuren rood en wit uit te voeren. Door middel van de achteruitcamera heeft de machinist ook overzicht wat zich achter de machine beweegt.

Via Livelink kan de machine op afstand uitgelezen worden, onderhoud wordt automatisch aangemeld en storingen sneller opgelost. Het onderhoud is smart door de centrale vetsmering waardoor dagelijks technisch onderhoud beperkt is. De motorkap hoeft alleen nog open voor periodiek onderhoud door de JCB monteur.


Terug naar overzicht